top of page

Destinacije

Hrvatska je zemlja tisuću otoka s jednom od najrazvedenijih obala na svijetu. Često opisivana kao ''medieteran kakav je nekad bio'' Hrvatska ima puno toga za pokazati. S bogatom poviješću, kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i  noćnim životom imate bezbroj mogućnosti kako provesti svoj idealni odmor. 

U našoj ponudi možete naći raznovrsne tipove krstarenja duž Hrvatske obale i ovdje su neka od mjesta koje možete posjetiti.

Za više informacija posjetite:     www.croatia.hr

Južna ruta

 SPLIT

Korjeni Splita sežu iz četvrtog stoljeća prije krista sa grčkim kolonijama. Kad je rimski car došao u Dalmaciju odlučio je tu napraviti svoju palaču koja je danas centar Splita.

Prošeći rivom, prođi kroz Željezna vrata, zaviri u Dioklecijanove podrume i dodirni sretni prst Gurgura NInskog.

BRAČ

Sa Brača je kamen koji krasi pročelje Bijele Kuće u Washingtonu.

Propješači do Vidove gore da bi vidio naljepši pogled u Dalmaciji, uhvati boju na Zlatnom Ratu, otkrij zabavu u Bolu te probaj vino iz kamena uz brački sir.

OMIŠ

Nastao na gusarskim temeljima uz rijeku Cetinu Omiš nudi ekstremne sportove. Popenji se na klisure cetine i pusti se kroz kanjon, kajakom, žicom ili padobranom.

MAKARSKA

Nadaleko poznata Makarska rivijera nudi nepregledne plaže, muzej školjaka,Napoleonov spomenik i park šumu.

HVAR

Pleši do zalaska sunca u Hvaru, otkrij povijest Staroga Grada, kušaj vino u Jelsi ili se okupaj na jednoj od prelijepih plaža na južnoj strani Hvara. Popni se i otkrij pogled sa vrha Hvara, posjeti napuštena sela i okusi domaću hranu. Saznaj zašto je Hvar jedna od Hrvatskih i svjetski top destinacija.

VIS

Vis je otok vinograda i predivinih plaža. Okupaj se u Stinivi, posjeti Plavu i Zelenu špilju,  posjeti titove bunkere, arheoloski muze ili zaronu u bogatu gastronomiju.

KORČULA

Otok bogate povijesti, prirodnih ljepota i brojnih vinograda. Prošeći ulicama Korčule, posjeti kuću Marka Pola, pogledaj ples Moreška i obaveznoj probaj čašu pošipa.

 

MLJET

Hrvatski izgubljeni raj prošaran poljima i malim selima. Iskusi mir i posjeti nacionalni park, zaroni na koraljni greben te otkrij legendu o zatočeništvu Odiseja.

 

LASTOVO]

Lastovo je novootkriveni biser koji je bio 50 godina zatvoren od strane vojske. Prošeći kamenim ulicama, pomiriši prirodu, pogledaj polja loze i maslina. Odi na ribolov, ronjenje ili jedrenje. Istraži vojne tunele i saznaj zašto su Lastovski dimnjaci posebni.

 

DUBROVNIK

Biser Hrvatskog turizma je već desetljećima na vrhu liste svjetskih putnika. Sa živopisnom poviješću, posebnom atmosferom i luksuznim turizmom Dubrovnk stvarno ima sve. Posjeti lokacija snimanje serije Igre Prijestolja, prošeći gradskim zidinama, posjeti akvarij i pomorski muzej, uđi u žičari i uživaj u panorami sa Srđa. Saznaj zašto je Dubrovnik na UNESCOvoj listi.

Sjeverna ruta

 

 

PRIMOŠTEN

Mediteransko ribarsko mjesto s prekrasnim dugim plažama i dugom promenadom. Okusi poznato lokalno vino Babić i uživaj u prekrasnom zalasku sunca podno kipa Gospe od Loreta.

 

ZLARIN

Oaza mira, borova i prirodne ljepote. Mjesto u kojem auta nisu dozvoljena. Otkrij stari način lova i obrade koralja kojim se Zlarinjani ponose.

ŠIBENIK

Povijesni grad sa bogataškim palačama, stoljetnim kućama i srednjovjekovnim zidinama. Posjeti katedralu Sv.Ivana, obnovljene tvrđave, prošetaj kanjonom Krke i nahrani labude.

 

SLAPOVI KRKA

Nakon ulaska u Šibenski kanal prvo čete vidjet tvrđavu iz 16 stoljeća. Našu rutu nastavljamo uzvodno kroz kanjon rijeke Krke i Prokljansko jezero do malog mjesta Skradin sa bogatom gastronomijom.

U Skradinu započinjemo put do slapova Krke te otkrivamo čari prirode, stare mlinove i kupanje podno slapova.

VODICE

Poznate po užurbanosti, restoranima, barovima i sladoledus svatko ce si naći svoje idealno mjesto. Posjeti akvarij i pomorski muzej te prošeći duž kilometarske šetnice, ali bez naprezanja jer noćni život ne spava.

 

ZADAR

Prošeći po rimskim ulicama, otkrij jednu od 34 srkve, pogledaj Rimski forum i jedno od najstarijih fakulteta u Europi. Poslušaj zvuk morskih orgulja i instalaciju Pozdrav Suncu.

NATIONAL PARK KORNATI

Arhipelag 140 otoka od kojih je 89 u nacionalnom parku. Nema stalnih naseljenika i priroda je u glavnoj ulozi. Prođi kroz prolaze Mala i Vela Proversa te baci oko na rimsku tvornicu soli. Popenji se na jedan od mnogih otoka i uživaj u panoramskom pogledu, miru i tišini.

 

 

 

bottom of page